Chirurgen

De maatschap chirurgie in het Kennemer Gasthuis bestaat uit 10 chirurgen waarvan twee chirurgen zich hebben gespecialiseerd in de longchirurgie. Beide chirurgen beheersen zowel de open techniek als ook de VATS (Video Assisted Thoracoscopie = kijkoperaties). 

Dr. H.Rijna

Dr A. Rijbroek

Dr. H. Rijna (Opleider algemene Heelkunde)

Dr. H. Rijna behaalde zijn artsexamen in 1988 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  Hierna specialiseerde hij zich tot algemeen chirurg  in het Kennemer Gasthuis en het VU medisch centrum. Na zijn opleiding tot algemeen chirurg (1997) heeft hij zich bekwaamd in drie superspecialistische deelgebieden namelijk de chirurgische oncologie, longchirurgie en hoofd-halschirurgie (bij/schildklier/parotis).  Zijn opleiding chirurgische oncologie werd gevolgd in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (Nederlands kanker Instituut). De opleiding tot longchirurg vervolgens in het VU Medisch Centrum alsmede aan de Universiteit van Parijs onder leiding van de wereldberoemde longchirurg Dartevelle. In 2011 heeft hij enige tijd meegelopen met McKenna, chirurg in het Cedars medical center in  Los Angeles, beroemd vanwege zijn minimaal invasieve technieken. Alhier heeft hij een ruime expertise opgedaan in de behandeling van longkanker(in het bijzonder de pancoast tumoren), de kijkoperatie van de long (VATS lobectomie), alsmede borstwandafwijkingen zoals pectus carinatum en excavatum.  

Dr. A. Rijbroek

Dr. A. Rijbroek behaalde in 1989 zijn artsexamen. Hierna specialiseerde hij zich tot algemeen chirurg in 1997 in het Medisch centrum Alkmaar en het VU medisch centrum.Na zijn opleiding tot algemeen chirurg heeft hij zich bekwaamd in twee superspecialistische vakgebieden. Gedurende twee jaar als fellow vaatchirurgie in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daarna heeft hij de officiële opleiding tot vaatchirurg afgerond. In het Kennemer Gasthuis is hij opgeleid tot longchirurg o.l.v.  dr. H.L.F. Brom en heeft hij het officiële certificaat longchirurg verkregen van de nederlandse vereniging van longchirurgie.

Aandachtsgebieden

Algemene chirurgie, vaatchirurgie en longchirurgie. 

Carotischirurgie, (endovasculaire) aneurysma-behandeling buik, behandeling spataderen, dialyse, bypass been, buik, overmatig zweten, kwaadaardige longafwijkingen.

Promotie

2008 - Titel proefschrift: "Carotid Surgery. Potential of cerebrovascular PET measurements"

Nevenfuncties

Lid van bestuur vereniging medische staf
Coordinator co-assistenten en masterfase
Necrologiecommissie